Mi alapján érdemes kiválasztanod leendő SUP-odat?

A SUP egy szórakoztató sporttevékenység, amit tengereken, tavakon, folyókon és öblökben gyakorolhatsz.
Mi alapján érdemes kiválasztanod leendő SUP-odat?

Egy nagyszerű testedzés, a tökéletes módja annak, hogy megtapasztaljuk a természet szépségét. A legjobb az egészben, hogy bármilyen korú, testalkatú és képzettségi szintű ember számára ideális. Még a kutyáddal, barátoddal, gyermekeddel vagy más fontos személlyel való evezéshez is elegendő helyet biztosít. Az évek során a SUP népszerűsége egyre csak nőtt, mivel óriási teret ad a bolygónkat uraló gyönyörű vizek felfedezésére. Mi alapján érdemes kiválasztani a leendő SUP-odat? Nézzük!

A megfelelő SUP kiválasztása kezdőknek

A SUP deszka lehet kemény és pneumatikus, azaz felfújható. A felfújhatókra fogunk koncentrálni, mert a merev nagyon sok helyet foglal. Ha van hol tartanod, akkor persze tiéd a választás, de nem rossz opció, hogy a deszkád bepakolhatod egy hátizsákba, és bárhová magaddal viheted, nem? A deszkák többféle típusban léteznek, kezdésnek érdemes az allround vagy a touring verziót választani, mert ezek elég stabilak.

Oké, és mi lesz ezután?

Van néhány paraméter, amikre érdemes odafigyelni, ilyenek a szélesség, a vastagság, az elmozdulás, illetve a megengedett terhelés mutatói. Az elején a legkevésbé a hosszúság a lényeges. Végül pedig az extrákra is gondot kell fordítani, ezekről sem feledkezhetünk meg, mert sokszor befolyásolják az árat és a használat kényelmét. Itt jön képbe a SUP evező, a pumpa, a póráz és a táska tematikája, és bár lehet, hogy benne vannak a készletben, nem árt csekkolni a minőségüket!

Jó, ha tisztában vagy azzal is, hogy minél szélesebb a SUP deszka, annál stabilabb, de nem lehet túl széles sem, mert ha kicsi vagy, akkor egyszerűen kényelmetlen lesz az evezés. Ne feledkezz meg róla, hogy vízi jármű lévén a mentőmellény kötelező elem a fedélzeten, és bár a sekélyebb részeken megengedheted magadnak a bolondozást, de ezeken a pillanatokon kívül érdemes viselni a mellényt, és ami fontos, gyakorolni a kontrollált esést és felszállást a deszkára.

Kapcsolódó cikkek

Fiatal csapatok a BL-ben

Legfiatalabb csapatok a Bajnokok Ligájában

Nemsokára újra útjának indul a labda a Bajnokok Ligájában, ennek apropóján érdekes BL statisztikákat próbálunk meg bemutatni. Ezúttal nézzük mely csapatok voltak a legfiatalabb átlagéletkorúak a Bajnokok Ligája küzdelmei során.

A világ legjobb labdarúgói

TOP labdarúgók kontinensenként

Európa és Dél-Amerika legértékesebb játékosai biztosan nem fognak meglepetést okozni, de rajtuk kívül is van élet, nézzük meg a legértékesebb játékosokat kontinensekre lebontva.