Hatékonyabb edzésért a sportórával!

Heti rendszeres mozgás mellett az ember akaratlanul is kíváncsi lesz a teljesítményére, aminek ellenőrzésében segítenek az okos eszközök.
Hatékonyabb edzésért a sportórával!

Az egészséges életmód egyik alapfeltétele, hogy rendszeresen mozogjunk, aki pedig ezt meg is teszi, természetes módon érezheti, hogy az erőnléte változik, a teljesítménye fokozatosan javul. Az állóképesség, a hatékonyság javulása egy olyan folyamat, amit ma már különféle eszközök segítségével megfigyelhetünk, de ezek segítségével akár motiválhatjuk is magunkat.

Manapság szinte mindannyiunk zsebében, táskájában lapul egy okostelefon, aminek segítségével nem csak az alapfunkciók, valamint a játékok elérhetőek, hanem rengeteg olyan applikáció is, amik segítenek a sportolási szokásainkat megfigyelni. Éppen ezért sokan úgy gondolják, a sportóra felesleges eszköz, míg mások erre esküsznek csak igazán. De miért hasznos ez a kiegészítő?

A sportóra elsődleges pozitív tulajdonsága, hogy mindig kéznél van, kényelmes és bármikor viselhető. Nem kell zsebre vágni, nem kell a karunkra rögzíteni, hanem hagyományos óraként hordhatjuk bármikor, ami alkalmasint kisegít majd, ha szeretnénk adatokat megtudni az edzésünkről.

A segítségével ellenőrizhetjük, mekkora távolságot tettünk meg, mennyi zsírt égettünk el, mindezt milyen pulzusszámon sikerült teljesíteni. A pulzuskövetés egy olyan funkció, amit a legtöbb ilyen óra akár egész nap végez, aminek segítségével akár az alvásunk minőségén is változtathatunk. Ma már akadnak olyan változatok is, amikkel akár ismeretlen helyeken is sportolhatunk, hiszen a GPS segítségével egyszerűen tájékozódhatunk, de a beépített iránytű is hasznukra lesz.

Az útvonal, a sebesség és a távolság figyelése minden sportolónak hasznos támogatást nyújt, amivel nem csak formában tarthatják magukat, de akár fejleszthetik is teljesítményüket. A sportóra vízen és földön is csendes társunk lehet, támogató edzőként segítve az sportteljesítményünk javulását, az eredményeink fejlődését.

Szerző: Galambos Dániel
Fotó: Unsplash

Kapcsolódó cikkek

A világ legjobb labdarúgói

TOP labdarúgók kontinensenként

Európa és Dél-Amerika legértékesebb játékosai biztosan nem fognak meglepetést okozni, de rajtuk kívül is van élet, nézzük meg a legértékesebb játékosokat kontinensekre lebontva.

Fiatal csapatok a BL-ben

Legfiatalabb csapatok a Bajnokok Ligájában

Nemsokára újra útjának indul a labda a Bajnokok Ligájában, ennek apropóján érdekes BL statisztikákat próbálunk meg bemutatni. Ezúttal nézzük mely csapatok voltak a legfiatalabb átlagéletkorúak a Bajnokok Ligája küzdelmei során.

Mi alapján érdemes kiválasztanod leendő SUP-odat?

Mi alapján érdemes kiválasztanod leendő SUP-odat?

A SUP egy szórakoztató sporttevékenység, amit tengereken, tavakon, folyókon és öblökben gyakorolhatsz.