Erre figyelj online pénztárgép vásárlása előtt!

Ma már szinte minden vállalkozásnak kell, hogy legyen online pénztárgépe, hiszen a termékek eladásához, a szolgáltatások igénybevételéhez elengedhetetlenné vált ez a fizetési megoldás.
Erre figyelj online pénztárgép vásárlása előtt!

Más kérdés, hogy vajon bérelni vagy vásárolni érdemes az eszközöket. Aki hosszú távban gondolkodik, annak biztosan jobb megoldás a vétel, viszont van pár dolog, amit nem árt figyelembe venni előtte.

Ebben a cikkben eláruljuk, hogy mire kell ügyelni online pénztárgép vásárlása előtt.

Online pénztárgépek használata

A modern világban a digitalizáció egyre nagyobb segítségnek számít abban, hogy a gazdaság kevésbé legyen fekete. Az online adatoknak köszönhetően ugyanis mindig látszik, hogy mennyi pénz van a vállalkozók kasszájában. A feketegazdaság elleni küzdelem első komoly lépését 2014-ben tették meg, ekkor vált kötelezővé az online pénztárgép használata. Azóta minden vállalkozónak és cégnek kötelessége rendelkezni vele, így az nem kérdés, hogy a használata szükséges. A kérdés csupán az, hogy bérelni vagy vásárolni éri meg jobban.

Érdemes körülnézni, mert sok különböző pénztárgép modell létezik a magyar piacon is. A CMO.hu ugyanis olyan konstrukciókat dolgozott ki, amelyek során figyelembe vették a piaci igényeket. Ezáltal bárki könnyedén megtalálja a vállalkozása számára a megfelelő típust. Nálunk lehetőség van pénztárgép bérlésre, kötöttségek nélküli vásárlásra, valamint csomagban vásárolható POS terminál beszerzésére egyaránt.

Bérlés vagy vásárlás?

A leggyakrabban bérelni szoktak, ugyanis vállalkozóként kötelességünk használni, viszont kezdetben nem mindenki engedhet meg magának ekkora kiadást. Jó megoldás egy eszköz bérlése, hiszen itt nem kell számolni veszteséggel, csupán a minimális havi díjat kell kifizetni, amely valljuk be, jóval alacsonyabb, mint egy gép megvásárlása.

A legtöbb esetben azonban előre lehet tudni, hogy jobb befektetni egy gépre, hiszen így nem kell számítani havi díjra, nem kell kötelezettséget vállalni, így a megvásárlásával azonnal tulajdonossá válunk. Nem gond utána, ha szüneteltetjük a vállalkozást, esetleg szeretnénk azt céggé alakítani.

Erre figyeljünk vásárlás előtt!

Az első és legfontosabb, hogy mindig ellenőrzött helyről szerezzük be az online pénztárgépet. A CMO.hu-nál CashBox és Fistcat készülékeket találhatunk. Ezeket könnyű kezelni, kompakt a méretük, ettől függetlenül azonban nagy tudással rendelkeznek. Megbízható és strapabíró berendezések, amelyek megfelelnek a NAV által támasztott technikai és adatszolgáltatási követelményeknek egyaránt. Nagy előnyük továbbá a nagy kijelző méret, amihez háttérvilágítás is tartozik. Emellett ne feledkezzünk meg a könnyű papírcseréről sem. Ezek mind sokat adnak hozzá a vállalkozás működéséhez, hiszen nem az online pénztárgép állítgatásával és a pötyögéssel töltjük a napunk nagy részét. Ezeknek köszönhetően minden zökkenőmentes és működőképes.

Hozzá kell tenni, hogy igen nagy a választék, így azért érdemes átgondolni, hogy milyen forgalmat is akarunk lebonyolítani vele. A kínálatban találni mobil és asztali pénztárgépeket is, így az biztos, hogy a vállalkozásunknak megfelelőt szerezhetjük be. Viszont van például csomagban kapható online pénztárgép, valamint önállóan megvásárolható eszköz egyaránt.

A Combo299 pénztárgép csomag egy bankfüggetlen POS terminál, 24 hónapos hűségidővel vásárolható eszköz. Akár részletre is megvásárolható, így ez nagyban megkönnyítheti egy kezdő vállalkozó életét. Ami viszont a Fiscat iPalm-ot illeti, ez egy hordozható készülék, amit GPS modullal szereltek fel. Azoknak jó választás, akiknek a telephelye változik, így kiváló megoldás mozgóboltokba, esetleg szolgáltatók számára. Az ilyen tevékenységi körrel rendelkező vállalkozásoknak amúgy is kötelező GPS modemmel szerelt pénztárgéppel dolgoznia. Kicsi méretéből adódóan pedig akár a taxisoknak is megoldást nyújthat a problémáikra. Olyan helyekre ajánlott, ahol számít, hogy az eszköz kis helyet foglaljon.

Az online pénztárgép vásárlása előtt tehát az a legfontosabb, hogy tájékozódjunk, az adott tevékenységi kör esetében milyen kötelező funkciókkal kell rendelkeznie a berendezésnek. Emellett nem árt olyan helyről beszerezni a készüléket, ahol garantáltan megbízhatunk a termék minőségében és működőképességében.

Kapcsolódó cikkek

Erre figyelj online pénztárgép vásárlása előtt!

Erre figyelj online pénztárgép vásárlása előtt!

Ma már szinte minden vállalkozásnak kell, hogy legyen online pénztárgépe, hiszen a termékek eladásához, a szolgáltatások igénybevételéhez elengedhetetlenné vált ez a fizetési megoldás.