EP kártyát is el lehet fogadni POS terminállal?

Mivel a készpénz használata nem mindenki számára megoldható, – kártyára kapjuk a fizetésünket, higiéniai okok miatt ódzkodunk a papírpénztől, nem tudjuk, hogy mennyi készpénz legyen nálunk, illetve elővigyázatosság miatt biztonságosabbnak ítéljük a kártyát, stb. – a kártya mint fizetési eszköz egyre elterjedtebb megoldásként él a mindennapokban.
EP kártyát is el lehet fogadni POS terminállal?

A POS terminál egy olyan eszköz, ami készpénz nélküli fizetést biztosít egy adott szolgáltatás, vagy egy termék megvásárlása esetén. A “POS” kifejezés az angol “point of sale” kifejezésből származik, ami magyar fordításban annyit tesz, mint “értékesítési pont”.

Szolgáltatóként mindenképpen szükségem van terminálra?

A jogszabály szerint 2021. január 1-től minden online pénztárgépet használó kereskedő, illetve szolgáltató köteles elektronikus fizetési lehetőséget biztosítani a vásárlók számára. Komoly bírságot is vonhat maga után, ha ennek nem teszünk eleget. Továbbá a kártyás fizetés visszautasítása, vagy figyelmen kívül hagyása akár a megítélésünket is kedvezőtlenül befolyásolhatja. Mivel egyre több helyen fogadnak el kártyás tranzakciót, ez ma már egy könnyen elérhető, kényelmes fizetési megoldást jelent bárki számára. Akár el is veszíthetjük a célcsoportunk érdeklődését, ha nem gondoskodunk teljeskörűen a számlakiegyenlítési lehetőségekről.

Használható EP kártya a terminálokon?

Az egészségpénztár tulajdonképpen egy hasznos megtakarítási rendszer, mely segítséget nyújt az egészségügyi kiadásaink fedezéséhez, illetve adott esetben a csökkentéséhez, mivel – néhány feltétel fennállása esetén – 20 százalék adó-visszaigényléssel is élhetünk. Ezzel évente akár 150 000 Ft-ot megspórolhatunk magunknak. Ezek a kiadások érinthetik többek között a fogorvosi ellátásunkat, a babaápolási cikkek beszerzését, vagy akár a fizikoterápiás gyógykezeléseinket is.

A Novopayment POS terminálok EP kártya elfogadásra alkalmasak. Szolgáltatóként nekünk is lehetőségünk van rá, hogy megállapodást kössünk a pénztárral. A vásárlók előnyben részesítik azokat a szolgáltatókat, akiknél alkalmazhatják EP kártyájukat a fizetési tranzakciók folyamán. Ráadásul az együttműködés révén mi magunk is jelentős kedvezményekben részesülünk.

A POS rendszer időt spórol nekünk

Nem kérdés, hogy mennyire értékes manapság az idő, amikor mindannyian azért rohanunk, hogy időben elérjünk egyik helyről a másikra, miközben a forgalom jelentősen megnehezíti a dolgunkat. Azzal, hogy elintézzük a fontos bevásárlásokat, gyakran esünk ki a munka-magánélet megszokott ritmusából, ami akár frusztráló is lehet. A POS rendszer révén jelentősen lecsökkenhet a várakozási idő, és a kasszában dolgozó személyzet számára is stresszmentesebbé válik minden fizetési tranzakció.

A rendszer automatikusan képes kiszámolni az árat, és a folyamat után a számlát azonnal kinyomtatja a helyszínen, vagy akár egy megadott e-mail címre is továbbítja – az igényeknek megfelelően.

Az árubeszerzés folyamata is hatékonyabbá válik. Nyomon követhetjük a leadott rendeléseket, és akár közvetlenül is csatlakozhatunk a beszállítókhoz. Ez nem elhanyagolható szempont, hiszen egy vállalkozás sikerét részben az a körforgás határozza meg, amit a beszerzés-kínálat-vásárlás hármasa biztosít. A POS rendszer óriási segítséget kínál a beszállítókkal történő vásárlások produktív kezeléséhez.

Kapcsolódó cikkek

A Te mobil előfizetéseden is alkalmazta a szolgáltatód az inflációs indexálást?

A Te mobil előfizetéseden is alkalmazta a szolgáltatód az inflációs indexálást?

Úgy tűnik, hogy a magyarországi mobilszolgáltatók is úgy döntöttek, hogy a következő években az inflációval együtt fogják emelni tarifáikat.