Télen se mondjunk le a komfortos melegről!

Korlátlan felhasználási lehetősége csak egy a nagyszerű tulajdonságai közül.
Télen se mondjunk le a komfortos melegről!

Télen, amikor az otthonunkra gondolunk, az egyik elsődleges dolog – optimális esetben –, ami eszünkbe jut róla: a melegsége. Ha nem így van, akkor nem érezzük jól magunkat. Az infrafűtés egy olyan modern, gazdaságos és magas komfortérzetet biztosító megoldás, aminek felhasználási módja legalább olyan sokféle, mint ahányféle pozitív tulajdonságával számolhatunk. A következő típusok mind ezen az elven működnek: infrapanelek, infra fűtőfilm, infra fűtőfólia és a sötétsugárzók.

Hogy miben rejlik a felhasználhatóságának a sokrétűsége? Az infrafűtés mennyezetfűtésként, padlófűtésként, falfűtésként, de még kültéri fűtésként is használható, arról nem is beszélve, hogy például a kutyaház fűtésére is alkalmas, így nem csak a számunkra, hanem kedvencünk számára is biztosíthatja az otthon melegét. Mivel a rendszer nem a levegőt, hanem az infrasugárzás technológiája közvetlenül a tárgyakat, illetve a testünket melegíti, így költséghatékony megoldásról van szó, hiszen egyszerűbben elérhető a kívánt hőfok, hamarabb érződik a kellemes meleg. Padlófűtés esetében nem kell számolni a szállópor okozta problémákkal, úgy érezzük majd magunkat, mint egy kellemes nyári napon, amikor a nap sugarai átjárták a földet.

Nagy előnye továbbá az infrafűtésnek, hogy egy egészségre jótékony hatással van, egy optimális és egészséges hőforrás, ami nem csak javítja a levegő minőségét, a levegő nem válik túl szárazzá, megőrzi a nedvességtartalmát. Emellett viszont a falakat szárítva felszámolja a vizesedést, illetve az ennek következményeként létrejövő penészes területeket, ezzel is hozzájárulva az egészségesebb környezethez. Ideális választás azoknak az idős szeretteinknek is, akik a telet megszámlálhatatlan réteg ruhába csavarba és még így is diedergve töltik, hiszen a korukból adódóan a hőérzetük megváltozott. Az infrafűtés egy olyan elektromos árammal működő technológia, ami hosszú távú megoldást kínál használóinak, karbantartási költségek és feladatok nélkül. Tekintettel a hatékonyságára, attól sem kell tartanunk, hogy a kiadásaink az egekbe szöknek, különösen akkor nem, ha napkollektorokkal kombinálva használjuk őket, hiszen így egy modern, zöldebb rendszerként minimális kiadások mellett működtethető.

Szerző: Galambos Dániel
Fotó: Illusztráció/Unsplash

Kapcsolódó cikkek

3 egyedül is elvégezhető felújítási munka, mely új életre kelti az otthonod

3 egyedül is elvégezhető felújítási munka, mely új életre kelti az otthonod

Olyan felújítási munkákat mutatunk be, melyeket saját magunk is el tudunk végezni.

5 cserje és fa, mely nem hiányozhat a madárbarát kertből!

5 cserje és fa, mely nem hiányozhat a madárbarát kertből!

A madárbarát kertből nem hiányozhatnak a búvó és fészkelőhelyet, valamint táplálékot kínáló cserjék és fák. Ezek közül mutatunk be ötöt.

Mennyibe kerül egy napelem rendszer?

Mennyibe kerül egy napelem rendszer?

Az elmúlt évek során már nem csak a cégek döntöttek úgy, hogy a Nap energiáját használják fel a rezsiköltségeik csökkentése érdekében, de egyre több háztartás is ezt a megoldást választja.