Szerethető gyerekszoba mesefigurás kiegészítőkkel

A gyerekszoba berendezése kezdetben a szülő dolga, idővel azonban a csemeték is egyre nagyobb beleszólással bírnak. Érdemes hangsúlyt fektetni a harmóniára és a kicsik ízlésére is, hiszen így boldogabban telnek majd a mindennapok. Kellemes környezetben pedig később a tanulás is jobban megy majd. Cikkünkben leírjuk, milyen egy szerethető gyerekszoba.
Szerethető gyerekszoba mesefigurás kiegészítőkkel

Szerethető térfelosztás

A kicsi saját birodalma nemcsak alvásra szolgál. Itt zajlik a játék, a képességfejlesztés, a mesedélután, a szundi, de akár a játék főzőcske is. A teret is ennek megfelelően érdemes felosztani. Ha apró is a helyiség, textíliákkal és színekkel el tudjuk különíteni az alábbi tereket:

· alvókuckó

· játéksarok puha szőnyeggel, játéktárolóval

· rajz- majd olvasókuckó könyvespolccal

Természetesen funkciók szerint még tovább tagolhatjuk a szobát. Minden a csemete érdeklődésének függvénye. Például helyt kaphat egy hörcsögnek kialakított rész, vagy akvárium halacskákkal.

Hely a barátoknak

Akár egyedül birtokolja a kicsi a helyiséget, akár osztozik a testvéreivel, érdemes közösségi hangulatot létrehozni. A rajzasztal körül több szék is legyen, a szőnyegen többen is férjenek el, s kényelmes babzsákfoteleket is beszerezhetünk. Így ha a barátok benéznek, biztosan jól érzik majd magukat.

Mesefigurás kiegészítők

A gyermekek rajzfilmes barátai is nagyon fontosak. Sokkal otthonosabb a hangulat és könnyebben megy még az altatás is, ha a kedvenc figurák mosolyognak a falakról és a kiegészítőkről.

Szerencsére online is nagy választékban kaphatók díszpárnák, függönyök, ágytakarók, szőnyegek és ágyneműhuzatok meseszereplőkkel. A falakat magunk is dekorálhatjuk rajtfilmszereplőkkel és jelenetekkel. Ha kevésbé bízunk magunkban, akkor matricákat használhatunk a falra és a szekrényekre, üvegfestéket pedig az ablakra.

Mindebben nagyszerű, hogy a kicsik is segíthetnek a kiegészítők kiválasztásában. Természetesen meglepetés is lehet az átalakítás, például egy táborból igazán nagyszerű egy ilyen vidám hangulatba érkezni.

Összegezve: A gyerekszoba berendezésébe szívünket és lelkünket is bele kell tennünk, hogy valóban szerethető közeg jöjjön létre. Sok múlik a tér kreatív felosztásán, a közösségi élményeket támogató hangulat létrehozásán. A mesefigurák pedig minden gyerkőc számára kedvesek, így számos ilyen kelléket érdemes vásárolni.

Kapcsolódó cikkek

Melyik helyiségbe milyen szőnyeget válasszunk?

Melyik helyiségbe milyen szőnyeget válasszunk?

Mindegyikbe olyat, amilyen tetszik! Ennél kicsit komplikáltabb az ügy.

Télen se mondjunk le a komfortos melegről!

Télen se mondjunk le a komfortos melegről!

A fűtés, ami visszacsempészi a nyarat az életünkbe.

7 tárolási tipp kis méretű gyerekszobába

7 tárolási tipp kis méretű gyerekszobába

Összegyűjtöttünk 7 tárolási tippet kis méretű szobákhoz, hogy a lehetőségeinkhez képest minél jobban kihasználhassuk a teret.