Költöztessük az erdőt a nappalinkba!

Igazán divatos és látványos, de nem maradandó dekorációs megoldások, hogy természetközelibbé váljon az otthonunk.
Költöztessük az erdőt a nappalinkba

Szezonális díszítésekkel az év bármely szakában könnyen új külsőt kölcsönözhetünk az otthonunk bármely helyiségének. Az őszi időszakban a kirándulásoké a főszerep, ilyenkor szívesen használjuk ki a nagy hidegek előtti utolsó lehetőséget a természetjárásra. Akadnak persze borongósabb, esősebb napok, amikor nem kívánkozunk ki a nyirkos avarban botorkálni, ilyenkor akár szánhatjuk az időnket az otthonunk csinosítására is.

A bútorok tekintetében nagy változásokról nincs szó, hiszen csak ideiglenes átalakításokról beszélünk. Azzal viszont könnyen játszhatunk, hogy néhány könnyebben, egyszerűbben mozdítható darabot kicsit hangsúlyosabbá teszünk, láthatóbb helyre emelünk. Ha akad például egy fa kisebb asztalunk, sámlink, egy-egy régi, de látványos példány, amit az év nagy részében mellőzünk, akkor ebben a szezonban megkaphatja a neki járó figyelmet.

A szezonális díszek közül az ősszel az erdő lakói, rókák, szarvasok, baglyok, nyulak jelennek meg a kiegészítőkön, ahogy aztán majd karácsonykor a csillagok, fenyők és rénszarvasok… Ha szeretnénk, hogy otthonunk átmenetileg megidézze az erdők világát, akkor ezekkel a kedves állatokkal érdemes terveznünk, hiszen remekül mutatnak akár a párnákon, akár a takarókon, de falmatricaként, és apróbb dekortárgyként is.

Hogy az erdő hangulata valóban megidéződjön, gyűjtsünk gallyakat, ágakat, leveleket, amikből csodás asztali díszt készíthetünk. Alkalmazzuk az erdő színeit, könnyen játszhatunk a textilekkel is, egy narancsos szőnyeg az avart idézve, egy zöld pokróc az örökzöldek színét csempészve dobja fel az összképet. Díszítésnek használhatunk terméseket is, remekül mutatnak majd a konyhában például, ahol az abroszon, terítőn is visszaköszönhetnek az erdő világának motívumai. Kisebbeknek igazi kaland egy ilyen átalakulás, ahol bármikor kedvükre játszhatnak, de akár tanulhatnak is az erdő élővilágáról.

Szöveg: Galambos Dániel

Kapcsolódó cikkek

Mennyibe kerül egy napelem rendszer?

Mennyibe kerül egy napelem rendszer?

Az elmúlt évek során már nem csak a cégek döntöttek úgy, hogy a Nap energiáját használják fel a rezsiköltségeik csökkentése érdekében, de egyre több háztartás is ezt a megoldást választja.

5 cserje és fa, mely nem hiányozhat a madárbarát kertből!

5 cserje és fa, mely nem hiányozhat a madárbarát kertből!

A madárbarát kertből nem hiányozhatnak a búvó és fészkelőhelyet, valamint táplálékot kínáló cserjék és fák. Ezek közül mutatunk be ötöt.