Mit érdemes figyelembe vennie ágynemű vásárlásakor

Ágynemű vásárlásakor számos tényezőt kell figyelembe venni.
Mit érdemes figyelembe vennie ágynemű vásárlásakor

A szálszám például fontos tényező, mivel ez tükrözi az anyag minőségét. Minél magasabb a szálszám, annál puhább az anyag. Egy másik figyelembe veendő tényező az ágynemű előállításához használt anyag, amelynek vegyszermentesnek kell lennie.

Számos különböző típusú, különböző minőségű szövet áll rendelkezésre. Egyesek puhák és simák, míg mások merevek és tartósak. A szövetek szövése is fontos szerepet játszhat a kényelemben. A flanelt például úgy szövik, hogy az egyik vagy mindkét oldalán naftalinszegélyek vannak. Ez otthonos, meleg érzetet kelt, és megtartja a testhőt. Más típusú szövetek kötött anyagból, míg mások szaténszerű textúrából készülnek.

Ágynemű vásárlásakor mindenképpen vegye figyelembe a felhasznált anyagokat és a költségvetését. Ágynemű vásárlásakor szánjon időt arra, hogy feljegyezze a matrac, a paplanok, a párnák és egyéb elemek méreteit. Vásárlás előtt érdemes feltenni néhány kérdést az eladónak is. Az árak, az anyagérzet, a trendek és a színválaszték további figyelembe veendő tényezők.

Az ágyneműk készítéséhez használt szövet típusa szintén fontos tényező. A flanel és a gyapjú lélegző és alkalmas a hűvösebb éghajlatra, míg a pamut a melegebb hónapokban kényelmes választás. Az anyag ápolását és karbantartását is figyelembe kell vennie. Ha az ágyneműt több éven át fogja használni, érdemes lehet a pamut jobb minőségű változatába beruházni.

Érdemes megfontolni, hogy olyan ágyneműt vásároljon, amely bio minősítéssel rendelkezik. Ez biztosítja, hogy mentes legyen a káros vegyi anyagoktól. A GOTS és az OEKO-TEX tanúsítványokat is érdemes keresni. Mindkét minősítésnek köszönhetően az ágyneműje jobb lesz a környezet és az Ön egészsége szempontjából. Vásárlás előtt mindenképpen olvassa el a címkéket.

A szálszám egy másik tényező, amelyet figyelembe kell vennie, amikor ágyneműt vásárol. A magas szálszám extra puhaságot és tartósságot biztosít az ágyneműnek. Ha szűkös a költségvetése, 100 dollár körüli összegért választhat egy ágyneműcsomagot a Brooklinen-től. Bár a pamut megfizethető, a minősége gyakran kompromisszumot jelent, ha a tartósságról és a gyűrődésállóságról van szó.

A pamut ágynemű a legjobb választás a meleg éghajlaton, mert ropogós a bőrhöz. Leggyakrabban csúcskategóriás szállodákban használják, mert kevésbé hajlamos a pillingre, és minden egyes mosással puhábbá válik. A pamut eredete is számít. Egyes márkák egyiptomi pamutot használnak az ágyneműk készítéséhez.

Kapcsolódó cikkek

7 tárolási tipp kis méretű gyerekszobába

7 tárolási tipp kis méretű gyerekszobába

Összegyűjtöttünk 7 tárolási tippet kis méretű szobákhoz, hogy a lehetőségeinkhez képest minél jobban kihasználhassuk a teret.

Polcok a lakás minden pontján - A polcok is új színt csempésznek a lakásunkba

Polcok a lakás minden pontján

Egy-egy polc is új köntösbe öltöztetheti a lakásunkat, akármelyik helyiségben is díszíti a falat. Mutatunk néhány ötletet a polc elhelyezésére a lakásunkban.