Egy plasztikai sebész tájékoztatója a mellnagyobbításról

A női mellet, annak alakját és méretét gyakran hozzák összefüggésbe a nőiességgel, a termékenységgel.
Egy plasztikai sebész tájékoztatója a mellnagyobbításról

Éppen ezért a hölgyek meglehetősen érzékenyek a témát illetően: van, aki a kisebb, feszes cicikre esküszik, míg mások a telt kebleket részesítik előnyben – akár a szebbik nem képviselőinek saját testéről van szó, akár a férfiak ízléséről. Egy dologban azonban mindannyian megegyezhetünk, kortól, nemtől függetlenül: az ízlése mindenkinek más. A mellplasztika azonban nem luxus: a mellrákot leküzdők életminősége, önbizalma sokat javulhat a műtétnek köszönhetően.

Miért lehet szükség a mellplasztikára?

A mellplasztika olyan műtéti beavatkozás, amelynek során a női mell méretének és formájának valamilyen mértékű megváltoztatása a cél. Az eljárásra több okból kifolyólag is szükség lehet. Ilyenek például az emlők aszimmetriája, a terhesség miatti változások vagy az életkor előrehaladása és ezzel az emlők megereszkedése, illetve akár az emlők elvesztése. A mellplasztika általában biztonságos beavatkozás, de az előzetes felkészülés elengedhetetlen ahhoz, hogy a műtét és a gyógyulás zökkenőmentesen menjen végbe.

Mik a mellplasztika első lépései?

Mindenekelőtt a beavatkozás előkészítése az első, amire kellő figyelmet kell szentelni. A páciensnek konzultálnia kell egy plasztikai sebésszel, hogy megtudja, milyen típusú eljárás végezhető el. A plasztikai sebész megvizsgálja az emlők méretét, formáját és állapotát, és meghatározza az eljárás szükséges mértékét. Az előkészületi szakaszban a páciensnek fontos, hogy felkészüljön a beavatkozásra. Ez alatt a különböző vizsgálatokat, az egészségügyi előzmények áttekintését, valamint a szükséges gyógyszerek, vitaminok és táplálék-kiegészítők adagolásának összefoglalását értjük.

Hogyan zajlik a műtét?

A mellplasztika általában altatásban történik, de helyi érzéstelenítéssel is elvégezhető. Az eljárás során a plasztikai sebész bemetszést ejt a mell meghatározott területén, és implantátumot helyez a megfelelő helyre. A beültetett implantátum anyaga lehet szilikon vagy sóoldattal töltött szilikon zacskó. Az implantátumokat többféle módon lehet beültetni, beleértve a mellbimbó körüli, a mell alatti és az axilláris módszereket is. Egyébként érdemes átolvasni, hogy mit ír a mellnagyobbításról Dr. Falus György.

Mi vár a páciensre a műtét után?

A beavatkozás után a mellplasztikázott páciensnek pihennie kell, és szigorúan be kell tartania az orvos által előírt utasításokat. A szükséges gyógyszereket és kötszereket szintén az orvos írja elő. A páciensnek kerülnie kell a nehéz fizikai aktivitást és a megerőltetést, legalább egy hónapig. A hölgyeknek ilyenkor speciális melltartót kell viselniük egy ideig, hogy a hegek szövődmény nélkül és esztétikusan gyógyuljanak. Az orvos arra is fel szokta hívni a figyelmet, hogy néhány hétig kerülni kell az intim együttléteket is a gyógyulás során.

A mellplasztika utáni gyógyulási folyamat általában két-hat hétig tart. A fájdalom és a duzzanat normális az első pár napban, erre a doktor fájdalomcsillapítót és gyulladáscsökkentőket írhat fel.

Kapcsolódó cikkek

Egy plasztikai sebész tájékoztatója a mellnagyobbításról

Egy plasztikai sebész tájékoztatója a mellnagyobbításról

A női mellet, annak alakját és méretét gyakran hozzák összefüggésbe a nőiességgel, a termékenységgel.