8 mítosz a botox kezelésekről, amelyeket érdemes újragondolni

Az orvosesztétika világában a botox kezelések előkelő helyet vívtak ki maguknak, a fiatalos megjelenés és a ránctalanítás szinonimájaként.
8 mítosz a botox kezelésekről, amelyeket érdemes újragondolniA kezelés vonzereje folyamatosan nő a szépülni vágyók körében, így nem is csoda, hogy az egyik leggyakrabban végzett injekciós kezelések között tartják számon. Ha valaha is fontolgatta, hogy belevágjon a botox kezelésbe, akkor döntő fontosságú, hogy elkülönítse a botox kezelésekkel kapcsolatos tényeket és a fikciókat. Ebben a cikkben szájról szájra terjedő hiedelmeket olvashat, miközben megvilágítjuk ebben a széles körben keresett eljárásnak a valódi előnyeit. Merüljünk hát bele!

Először is fontos, hogy tisztázzuk: mi is pontosan a botox kezelés?

Az orvos és orvosi esztétikában a mimikai izmok által okozott ráncok kisimítására alkalmazzák a botox kezeléseket, amely átmenetileg blokkolja a ráncok kialakulásáért felelős izmokat az arcon / kezelt területen.

Leggyakrabban a szemöldök közötti “mérgesránc”, a homlokon látható ráncok, szem tájékon található szarkalábak elsimításának okán döntenek az emberek a botox kezelés mellett.

A kezelés során kis mennyiségben juttatják el a hatóanyagot vizsgált és meghatározott protokoll szerint a kezelendő izomba.

Hatékonyságának tulajdonképpen az az oka, hogy átmenetileg blokkolásra kerül a kezelt területen az ingerület átvitel,ezáltal az izmok összehúzódása nem történik meg, így a bőr kisimul, a ráncképződés pedig megszűnik.

A botox kezelés esetében kiemelten fontos, hogy melyik izom, milyen mértékben kerül blokkolásra. A helyes arányok betartásával, az izomműködések egyensúlyának figyelembe vételével a kezelés természetes és fiatalos külsőt eredményez.

Most pedig vessünk egy pillantást a botox kezelésekkel kapcsolatos mítoszokra!

A 8 leggyakoribb tévhit a botox kezelésekkel kapcsolatosan

 1. Tévhit: A botox kezelés eredménye azonnali és végleges.

Valóság: A legtöbb esetben a botox kezelés hatása 10-14 nap alatt teljesedik ki, eredménye pedig általában 3-4 hónap megszűnik. A kívánt megjelenés fenntartása érdekében ismétlő kezelésekre van szükség.

 1. Tévhit: A kezelés csak ráncok kisimítására szolgál.

Valóság: A botox kezelést széles körben használják a ráncok csökkentésére, azonban sokkal több lehetőséget rejt magában. Tudta, hogy akár a túlzott izzadás is hatékonyan kezelhető botox kezelés segítségével? Emellett a szájzug emelése, az arc vékonyítása, az ínymosoly, az állcsúcs is kezelhető botulinum toxinnal.

 1. Tévhit: A botox kezelés fájdalmas.

Valóság: A kezelés szinte fájdalommentes. A legtöbb esetben csak egy aprócska tűszúrást lehet érezni, amely egy enyhe csípéshez hasonló, semmi több! Nem kell tartania attól, hogy szörnyű élménnyé válik a kezelés.

 1. Tévhit: A kezelés csak és kizárólag a nőknek való.

Valóság: A botox kezelés nem korlátozható csupán a női nemre: a férfiak is igénybe vehetik a botox kezeléseket, hogy fiatalosabb, maszkulinabb megjelenést érhessenek el, kiemelve férfias vonásaikat.

 1. Tévhit: A botox kezeléstől megdermed az arc és természetellenesen fog kinézni.

Valóság: Ha tapasztalt orvos kezei közé kerül, úgy a botox kezelés eredménye természetesnek fog tűnni. A “fagyott” megjelenés a túlzott vagy nem megfelelően kezelt terület esetében léphet fel.

 1. Tévhit: A botox kezelés hatásának elmúlása után rosszabb lesz a probléma, így aki elkezdi, örökre el kell hogy köteleződjön a kezelés mellett.

Valóság: A kezelés hatására a nyugalomban lévő izmok ereje, tömege csökken, a bőr regenerálódik, ha nem ismételjük meg a kezelést, nemhogy rosszabb, de jobb eredményt kapunk. Sok esetben pedig egyetlen kezelés is segít leszokni a rossz szokásról (hunyorgás, homlokráncolás stb.), így a probléma a kezelés ideje alatt megszűnik.

 1. Tévhit: A toxin a szervezetbe jutva mérgezést okozhat.

Valóság: A betegséget okozó mérgezéshez szükséges mennyiség ezred részét juttatjuk be, hatóanyagként tekintünk ebben az esetben a botulinum toxira, ebben a mennyiségben nem tud megbetegedést okozni.

 1. Tévhit: Életkorhoz kötött a botox kezelés kezdése.

Valóság: Nem az életkorhoz kötjük a kezdést, hanem a kezelés indokoltságához. Van, amikor már fiatalon az erőteljes mimikai ráncok zavaróvá válnak, vagy az ínymosolyt szűntetjük meg, van, amikor idősebb korban sem indokolt a kezelés.

A botox kezelés átgondolt, orvosi alkalmazásával, a “ csak annyit, amennyi kell és csak oda, ahova kell” szemlélettel ezek a kezelések természetes és szép eredményekkel zárulnak, fennakadások, mellékhatások nélkül.

Tudjon meg többet a botox kezelések napos oldaláról.

A botox kezelés előnyei

A botox kezelés egyik legnagyobb előnye, hogy csak minimálisan invazív eljárás.

Ezzel tulajdonképpen az jár, hogy a kezelést követően azonnal visszatérhet normál tevékenységeihez, természetesen orvosa utasításainak figyelembevételével.

A botox kezelések ráadásul testreszabhatók, ez azt jelenti, hogy az Ön egyedi igényeihez és kívánt eredményeihez igazíthatja azt orvosa, biztosítva a természetes megjelenést.

Egy tipikus botox kezelés csupán pár percet vesz igénybe, így akkor is könnyedén időt szakíthat rá, amennyiben Ön rendkívül elfoglalt.

Összefoglalva tehát a botox kezelések témáját mítoszok és tévhitek hálózzák be, amelyek gyakran visszatartják az embereket attól, hogy felfedezzék a számos előnyt, amelyet ez a kezelés magában rejt.

Ne feledje azonban, hogy a tapasztalt orvossal való konzultáció elengedhetetlen, ha biztonságos kezelésre vágyik, amely kielégítő eredményeket hoz.

A Porta Bella Vita esztétikai-klinika ajtaja nyitva áll Ön előtt!

A Porta Bella Vita esztétikai-klinika ideális választás azok számára, akik:

 • teljes körű tájékoztatást várnak el tapasztalt orvosaiktól

 • alapos konzultáció során szeretnének információkat kapni

 • személyre szabott kezelési tervet szeretnének, sablonok nélkül

2011 óta ez az esztétikai klinika elkötelezett a minőségben és az ügyfelek maximális elégedettségének elérésében is, széles körű szolgáltatásaik közé tartoznak az arc-, test- és bőr különböző problémáit megszüntető kezelések, beavatkozások.

A Porta Bella Vita csapata szeretettel vár mindennemű és életkorú pácienst!

Ha többet szeretne megtudni a botox kezelésről, orvosesztétikai eljárásokról és a Porta Bella Vitáról, akkor látogasson el most a honlapjukra!

Kapcsolódó cikkek

Egy plasztikai sebész tájékoztatója a mellnagyobbításról

Egy plasztikai sebész tájékoztatója a mellnagyobbításról

A női mellet, annak alakját és méretét gyakran hozzák összefüggésbe a nőiességgel, a termékenységgel.

Tanácsok hajvasaláshoz, a tökéletes eredmény érdekében

Tanácsok hajvasaláshoz, a tökéletes eredmény érdekében

Tanácsaink segítségével tökéletes lesz a végeredmény, és megőrizheted a hajad egészségét is!

Miért fontos a rendszeres pedikűr?

Miért fontos a rendszeres pedikűr?

A pedikűröztetésre sokan hajlamosak úgy gondolni, mint egy luxus tevékenységre. Kevesek kiváltsága – ilyesféle vélekedést is sűrűn hallani. Pedig egyik sem állja meg a helyét. Valójában mind a két elképzelés elképesztően távol áll a valóságtól!