A 9 leghasznosabb nagyteljesítményű gép otthonra

A konyhai felszerelések között több főkategóriát is megkülönböztethetünk, mint az otthoni gépek, vagy a kifejezetten nagykonyhai eszközök. Sokan nem tudják azonban, hogy a nagykonyhai gépek akár otthonunkban is jó szolgálatot tehetnek. Ezért most összegyűjtöttük a 9 leghasznosabb nagyteljesítményű gépet otthonra, amiken érdemes lehet elgondolkodni.
A 9 leghasznosabb nagyteljesítményű gép otthonra

1, Pizzakemence

Az ipari sütő berendezések esetében sokszor hallani, hogy ezek az eszközök sokkal nagyobb teljesítményre képesek, így gyorsabban készülnek az ételek. A pizza kemencék ezt tökéletesen alátámasztják, hiszen segítségükkel pár perc alatt elkészülhet a tökéletes pizza, míg egy otthoni sütő esetében a tészta bár megsül, de a hosszabb folyamat miatt kifejezzen száraz ételt kapunk majd.

2, Ipari botmixer

Bizonyára sokunkkal megesett már, hogy a boltban vásárolt botmixer nem sokáig bírta a kiképzést és feladata a küzdelmet. Egy ipari botmixer esetében erről aligha lehet szó, hiszen az ilyen berendezések kifejezetten hosszú élettartammal és nagy teljesítménnyel is bírnak. Amennyiben tehát hosszútávú megoldást keresünk, amit gyakran használnánk, akkor érdemes lehet egy ipari verziót keresnünk ezen a téren is,

3, Sokkoló hűtő

A háztartásokban bizony sokszor megeshet, hogy a hétvégi menü egy része nem kerül elfogyasztása. Ilyenkor a legtöbb embernek nincs szíve kidobni a fogásokat, inkább elmentené későbbre. A fagyasztás persze kézenfekvő megoldás, de sajnos az étel nem marad akkor se olyan friss mint újkorában. A sokkoló hűtők éppen ezt hivatottak megoldani, hiszen különleges működésüknek hála, szinte az eredeti ízvilágot kaphatjuk vissza.

4, Mosogatógép

A modern idők embere sok időt spórolhat egy-egy otthoni mosogatógép használatával, de még ennél is többet egy ipari verzió alkalmazásával. Ezek a gépek ugyanis pár perc alatt képesek megtisztítani az eszközöket, míg az otthoni verziók esetében 20, 30, vagy akár 60 perces üzemidőkről is beszélhetünk. Amennyiben egy ilyen kifejezetten hatékony megoldást keresünk, akkor az ipari mosogatógépeket webáruházból is könnyen beszerezhetjük ma már.

5, Ipari sütő

Volt már szó a pizza kemencékről, de a szimpla ipari sütők is mérföldekkel jobb teljesítményt produkálhatnak számunkra, ráadásul a kezelésük is egyszerű, jól optimalizálhat az adott étel elkészítéséhez. Egy szaftos grill csirke például a szokványos sütési idő tört része alatt elkészíthető, amit a család szakácsai alighanem díjaznak majd.

6, Borhűtő

Legyen szó ünnepi alkalmakról, vagy csak egy fárasztó hétköznapról egy borhűtőben tárolt ínycsiklandózó italkülönlegesség mindig feldobhatja a napunkat. Segítségével ugyanis az ideális hőmérsékleten tárolhatjuk italainkat, ami az ízvilág szempontjából kiemelt jelentőségű lehet.

7, Húsdaráló

Bizonyára sokan mérgelődtek már azon, hogy a boltban kapható darált hús nem üti meg az elvárt szintet. Egy ipari húsdaráló segítségével a húsboltban vásárolt minőségű alapanyagokból pillanatok alatt varázsolhatunk kiváló minőségben ledarált húst. A jó minőségű húsból pedig mi is sokkal jobb ételeket készíthetünk majd el.

8, Tésztanyújtó

A konyhában serénykedők számára a tészta készítés szintén az olykor nehézkes feladatok közé tartozhat, főképp ha a tészta anyag nyújtásáról van szó. Egy ipari tésztanyújtó berendezés segítségével azonban könnyen kiválthatjuk a kézi szenvedést és a tészta minősége is elsőrangú lehet az egyenletes eldolgozásnak.

9, Multifunkciós gépek

Végül de nem utolsó sorban érdemes megemlíteni a multifunkciós gépeket is, amik segítségével tésztát dagaszthatunk, habot keverhetünk, de akár minőségi krémeket is készíthetünk segítségükkel. A teljesítmény ráadásul itt is köröket ver az otthoni felhasználásra szánt gépekkel szemben.

Összegezve

A fenti gépek tehát egyaránt hasznosak lehetnek akár otthoni környezetben is, így érdemes megfontolnunk ezek beszerzését, főképp ha kifejezetten sokat használjuk az adott típusú gépeket.

Kapcsolódó cikkek

Költöztessük az erdőt a nappalinkba

Költöztessük az erdőt a nappalinkba!

Az őszi kirándulások varázsát vihetjük be a négy fal közé.

7 tárolási tipp kis méretű gyerekszobába

7 tárolási tipp kis méretű gyerekszobába

Összegyűjtöttünk 7 tárolási tippet kis méretű szobákhoz, hogy a lehetőségeinkhez képest minél jobban kihasználhassuk a teret.