Melyik helyiségbe milyen szőnyeget válasszunk?

Nem kell persze túlgondolni sem, néhány egyszerű részletet kell csak átgondolnunk, hogy megtaláljuk a megfelelő darabokat.
Melyik helyiségbe milyen szőnyeget válasszunk?

A lakásunk hangulatát komolyan befolyásolják az olyan kiegészítők, amilyen a szőnyeg vagy a függöny, de egy díszpárna is sokat alakíthat az összképen. Tehát a lakástextil komoly formálóerővel bír, amire érdemes hangsúly helyezni.

Az otthonunk egyik központi helyisége a nappali, amit az emberek java legelőször rendez be gondolatban is. Amennyiben nem csak elképzeléseink, hanem konkrét bútoraink is vannak, válasszunk ezekhez valamilyen módon – színben, stílusban, anyagban – illő darabot, ami kellemessé varázsolja számunkra ezt a gyakran használt szobát. Mivel viszont sűrűn használjuk, keressünk olyan szőnyeget, ami megfelel az életvitelünknek, és nem okoz különösebb gondot a tisztán tartása sem. Érdemes a hálószobába úgy szőnyeget választani, hogy amikor bal lábbal ébredünk, akkor is valami puhára lépjünk, amitől kicsit enyhül a rossz hangulat. Ebbe a helyiségbe tehát valami süppedősebb, hosszabb szálú változat a szerencsés, amire akár a legszívesebben azonnal rá is feküdnénk. Amennyiben minden helyiséget egyszerre rendezünk be, illetve szeretnénk takarékosan vásárolni, akkor jó választás a szőnyeg outlet, ahonnan a konyhába, de az étkezőbe is találunk majd megfelelő szőnyeget. A konyhai szőnyegek sokak számára még mindig ördögtől valóak, pedig a gyakori használat megkívánja a padló lefedését. Keskenyebb, kisebb konyhákat pedig nem csak nagyobbnak, hanem stílusosabbnak is mutathat egy jól kiválasztott darab.

Étkezőbe is bátran válasszunk szőnyeget, itt is a strapabíróság, valamint a méret a legfontosabbak, de nem elhanyagolható szempont a takaríthatóság sem. Rövidebb szőrű, erősebb anyagot kíván meg a helyiség, ami a székek alól is bőven kinyúlik, hogy ne kelljen evés közben hintázni.

Szerző: Galambos Dániel
Fotó: Illusztráció/Unsplash

Kapcsolódó cikkek

Kreatív ötletek lakberendezők számára

Kreatív ötletek lakberendezők számára

A lakberendezőknek gyakran nehéz kreatív ötleteket találni.

Hasznos tippek a ruhák csomagolásához költözéskor

Hasznos tippek a ruhák csomagolásához költözéskor

Sokféleképpen csomagolhatja be ruháit, de van néhány hasznos tipp, hogy holmijait biztonságban tudhassa a költözés során.

Házépítés stresszmentesen? Így csináld!

Házépítés stresszmentesen? Így csináld!

A házépítés bizony sok stresszt tartogat magában, különösen akkor, ha nem veszünk igénybe olyan komplex szolgáltatást, mint a generálkivitelezés.