Melyik helyiségbe milyen szőnyeget válasszunk?

Nem kell persze túlgondolni sem, néhány egyszerű részletet kell csak átgondolnunk, hogy megtaláljuk a megfelelő darabokat.
Melyik helyiségbe milyen szőnyeget válasszunk?

A lakásunk hangulatát komolyan befolyásolják az olyan kiegészítők, amilyen a szőnyeg vagy a függöny, de egy díszpárna is sokat alakíthat az összképen. Tehát a lakástextil komoly formálóerővel bír, amire érdemes hangsúly helyezni.

Az otthonunk egyik központi helyisége a nappali, amit az emberek java legelőször rendez be gondolatban is. Amennyiben nem csak elképzeléseink, hanem konkrét bútoraink is vannak, válasszunk ezekhez valamilyen módon – színben, stílusban, anyagban – illő darabot, ami kellemessé varázsolja számunkra ezt a gyakran használt szobát. Mivel viszont sűrűn használjuk, keressünk olyan szőnyeget, ami megfelel az életvitelünknek, és nem okoz különösebb gondot a tisztán tartása sem. Érdemes a hálószobába úgy szőnyeget választani, hogy amikor bal lábbal ébredünk, akkor is valami puhára lépjünk, amitől kicsit enyhül a rossz hangulat. Ebbe a helyiségbe tehát valami süppedősebb, hosszabb szálú változat a szerencsés, amire akár a legszívesebben azonnal rá is feküdnénk. Amennyiben minden helyiséget egyszerre rendezünk be, illetve szeretnénk takarékosan vásárolni, akkor jó választás a szőnyeg outlet, ahonnan a konyhába, de az étkezőbe is találunk majd megfelelő szőnyeget. A konyhai szőnyegek sokak számára még mindig ördögtől valóak, pedig a gyakori használat megkívánja a padló lefedését. Keskenyebb, kisebb konyhákat pedig nem csak nagyobbnak, hanem stílusosabbnak is mutathat egy jól kiválasztott darab.

Étkezőbe is bátran válasszunk szőnyeget, itt is a strapabíróság, valamint a méret a legfontosabbak, de nem elhanyagolható szempont a takaríthatóság sem. Rövidebb szőrű, erősebb anyagot kíván meg a helyiség, ami a székek alól is bőven kinyúlik, hogy ne kelljen evés közben hintázni.

Szerző: Galambos Dániel
Fotó: Illusztráció/Unsplash

Kapcsolódó cikkek

Otthonunkat - Hogyan tehetjük barátságosabbá az otthonunkat cserepes növényekkel? – mi magunk alakítjuk.

Hogyan tehetjük barátságosabbá az otthonunkat cserepes növényekkel?

Otthonunkat néhány egyszerű trükkel is otthonosabbá varázsolhatjuk. Mutatjuk is, hogyan!

Polcok a lakás minden pontján - A polcok is új színt csempésznek a lakásunkba

Polcok a lakás minden pontján

Egy-egy polc is új köntösbe öltöztetheti a lakásunkat, akármelyik helyiségben is díszíti a falat. Mutatunk néhány ötletet a polc elhelyezésére a lakásunkban.

A férfiak - 4 tipp a férfias lakás kialakításához – és a lakberendezés.

4 tipp a férfias lakás kialakításához

A férfiak jelentős hányada nem szeret a lakberendezéssel foglalkozni, pedig nagyon lényeges, hogy otthonos legyen a lakásod. Ezt pedig csak úgy érheted el, ha a személyiségedet is beleviszed.