Hogyan tehetjük barátságosabbá az otthonunkat cserepes növényekkel?

A belsőépítészet nem csak az, hogy esztétikailag egy szép otthont teremtsünk, és abban éljünk. Nagyon fontos az is, hogy egy vizuális élményt nyújtson számunkra a lakás, amelyben élünk. A lakásban élünk, ott pihenjük ki a nap fáradalmait és ezért nagyon lényeges, hogy ne csak kényelmes, hanem kellemes és otthonos is legyen.
Otthonunkat - Hogyan tehetjük barátságosabbá az otthonunkat cserepes növényekkel? – mi magunk alakítjuk.

Akár az egész életünkre is hatással lehet, ha cserepes növényekkel vesszük magunkat körbe. A növények jó hatással vannak az életünkre, hiszen csökkentik a levegőben a szennyeződéseket, mivel a többségük tisztítja a levegőt, így az emberi egészségre is pozitív hatással vannak. A cikkben néhány remek növényt mutatunk be. Olyan növényeket, amelyek nagyon jól mutatnak a lakásban, akármelyik pontjára is helyezzük azokat a lakásunknak.

A növények más színt adnak a térnek

A lakás mérete is meghatározó, hogy milyen méretű cserepes növényeket helyezünk el a lakásban. Amennyiben otthon van az irodánk, de valahogy üresnek érezzük a helyet, akkor a legjobb, amit tehetünk, hogy beszerzünk néhány cserepes növényt.

A nappaliban is lehetnek olyan pontok, szegletek, amelyek csak üresen tátongnak és ez az üresség, ez a gyér tér rontja az összhatást. Mit tehetünk? Válasszunk egy nagyobb cserepes növényt és helyezzük azt a padlóra. A növény kitölti a teret, de élettel is megtölti a helyiséget.

A szobanövény elhelyezésekor sok mindent figyelembe kell venni. Minden növénynek szüksége van elegendő fényre. A legtöbb növény nem preferálja a sötét teret, környezetet. A padlóra helyezett cserepes növények csak akkor mutatnak jól, ha nem nagyobbak, mint a szoba berendezése és nem érnek pont a plafonig. A tetőtéri lakásokban azonban nagyon jól mutatnak a nagy cserepes növények.

Nem csak a zöld növények divatosak

A színes virágok már csak azért is nagyon közkedveltek, mivel színt visznek az otthonunkba és a lelkünkbe is. Igen, az olyan növények, mint amilyen az orchidea is, remekül hatnak a lelkünkre és akárhányszor csak rájuk pillantunk, jó kedvre derítenek bennünket.

Ha csak kevés az időnk

Ha csak kevés az időnk és egész egyszerűen nem tudunk a cserepes virágokról gondoskodni, akkor a vágott virág is remek megoldás. Igaz, költségesebb, mintha néhány cserepes virágot vásárolnánk, mivel a vágott virágot néhány naponta frissíteni kell, de azt biztos, hogy ragyogó színt visz az otthonunkba és még az illatával is elkápráztat bennünket.

A kaktuszok és a pozsgás növények

A belső terekben remekül működnek a kaktuszok és a pozsgás növények is. Ezek a növények nem igényelnek sok törődést, mégis remekül megbontják a lakásunkban az egyhangúságot és színt is visznek az otthonunkba, hiszen a kaktuszok többsége is virágzik. Ezek a növények jól tűrik a szárazságot, ezért, ha néhanapján elfelejtjük azokat megöntözni, akkor is túlélik, és még ennek ellenére is élnek és virulnak.

Kapcsolódó cikkek

Télen se mondjunk le a komfortos melegről!

Télen se mondjunk le a komfortos melegről!

A fűtés, ami visszacsempészi a nyarat az életünkbe.

Melyik helyiségbe milyen szőnyeget válasszunk?

Melyik helyiségbe milyen szőnyeget válasszunk?

Mindegyikbe olyat, amilyen tetszik! Ennél kicsit komplikáltabb az ügy.