A legjobb Windows laptopok 2022-ben

Az informatika világában folyamatos a fejlődés, amit bizony a laptopok piacán is észrevehetünk. A teljesítmény, a hordozhatóság és a széleskörű felhasználhatóság ugyanis ma már kéz a kézben járnak, még ha minden laptop más és más feladat ellátásra lehet alkalmas. Mi azonban az alábbiakban összegyűjtöttük a legjobb Windows laptopokat 2022-ben, amik közül bátran választhatunk otthoni felhasználásra, vagy akár munkára is.
A legjobb Windows laptopok 2022-ben

Miért válasszunk Windows rendszerű laptopot?

Sokszor felmerül a kérdés, hogy miért érdemes iOS, vagy Windows alapú operációs rendszerrel szerelt gépek között vacillálni. Az iOS esetében bér kétségtelenül stabil rendszerről beszélhetünk, amely jól használja ki a rendelkezésre álló erőforrásokat, ám a más rendszereket alkalmazó eszközökkel olykor kompatibilitási gondokkal találhatjuk szemben magunkat.

A Windows alapú eszközök ebben mindenképp kenterbe verik az iOS-t futtató eszközöket, hiszen gyakorlatilag bármihez könnyen csatlakozhatunk, nem kell mérgelődnünk, ha épp egy publikus WIFI hálózat protokollja nem tetszik a rendszernek.

A másik szempont amiben verik a Windowsos termékek a konkurenciát, az az ár. Egy Windows operációs rendszerű laptop ára ugyanis töredéke lehet egy Apple termékének, miközben a teljesítményre esetükben sem lehet panasz. Azok számára tehát akiknek a kompatibilitás és a kedvezőbb ár a fontos, azoknak a Windowsra tervezett laptopok között érdemes szemezgetni.

Mely gyártók termékeit érdemes vásárolni?

Természetesen az ilyen laptopok piaca igen széles, hiszen ismert és kevésbé ismert gyártók is képviseltetik magukat a porondon. A széles kínálatban tehát a nagyon olcsótól a nagyon drágáig terjed a skála, nem beszélve a teljesítményről és a többi ismérvről. Az ismert gyártók esetében azonban ma már joggal várhatjuk el a minőséget és a teljesítményt. Alapjában véve az alábbi gyártók termékeit érdemes keresnünk az áruházak polcain:

· Acer

· HP

· Dell

· Lenovo

· ASUS

· Huawei

Acer Swift

Az Acer gyártó egyik legsikeresebb és legsokoldalúbb termékének a Swift modellsorozat számít. Ezek az ultrabook-ok minőségi anyaghasználatot ötvöznek a teljesítménnyel és a kedvező árral. Nem meglepő, hogy egyetemisták is előszeretettel használják ezeket a gépeket.

HP Envy

A HP Envy egy szintén kifejezetten egyetemisták és tanulók számára ideális laptop család. Emellett azonban a letisztult megjelenés és a prémium anyagok használata miatt üzletemberek kezében is gyakran láthatjuk. Mindezek ellenére azonban egészen baráti áron elérhetők egyes típusok, mint amilyen a HP Envy 13, amik már 11. generációs Intel, de akár Ryzen processzorokkal is elérhetők.

Dell XPS 13

A Dell XPS család kifejezetten üzleti ügyfelek részére került kifejlesztésre. Ennek fényében nem meglepő, hogy hordozható verziókat kapunk pénzünkért, amikre a Dell minőség is jellemző. Ráadásul a Dell esetében a konkurenseket meghaladó garanciára is számíthatunk, ami szintén egy komoly fegyvertény lehet a választás meghozásában.

Lenovo Ideapad

A Lenovo Ideapad családja gyakorlatilag minden szegmenst igyekszik lefedni az egyszerű otthoni internetezéstől, a modern üzleti feladatokig. Ennek köszönhetően azt tapasztalhatjuk, hogy árfekvésben is széles skálán mozognak. Szerencsére nem csak a Lenovo laptopok, hanem a hozzájuk való kiegészítők, mint a Lenovo laptop töltő ára, vagy a pót akksik is egészen jó áron beszerezhetők, így egy olcsón karbantartható terméket kaphatunk pénzünkért cserébe.

ASUS Zenbook

Az ASUS Zenbook sorozat mondhatni az ultrabook-ok úttörője, amik között ma már 360 fokban forgatható dupla kijelzős verziókkal is találkozhatunk. Emellett a gyártó a dizájnra is nagy hangsúlyt fektet, így kifejezetten stílusos megjelenést kölcsönözhetnek számunkra.

Huawei Matebook

A Huawei egy új belépőnek számít a laptopok piacán, amiben a Matebook szériával igyekeznek egy szeletet kisajátítani. Ezeket a laptopokat kifejezetten prémium anyaghasználat és kiváló teljesítmény jellemzi, ami miatt üzleti körben igen népszerűnek számít.

Összegezve

A fenti laptop szériákban tehát mindenképp érdemes keresgélni, ha Windows operációs rendszerű gépet keresnénk, hiszen ezek a gépek egytől egyig minőségi anyagokból készülnek, megfelelő teljesítménnyel párosítva. Vásárlás során azonban mindenképp tartsuk szem előtt, hogy milyen feladatra is keresünk laptopot, hiszen ha erre optimalizált gépet találunk, azzal akár komolyabb összeget is megspórolhatunk.

Kapcsolódó cikkek

A legjobb Windows laptopok 2022-ben

A legjobb Windows laptopok 2022-ben

Összegyűjtöttük a legjobb Windows laptopokat 2022-ben, amik közül bátran választhatunk otthoni felhasználásra, vagy akár munkára is.