A transzcendentális meditáció előnyei

Ha kíváncsi vagy a transzcendentális meditáció előnyeire, akkor a legjobb helyen jársz.
A transzcendentális meditáció előnyei

A gyakorlat egyszerű, és alig igényel többet, mint csendben ülni, mélyeket lélegezni és megfigyelni a gondolatokat. Vallási elemektől mentes, és bárhol gyakorolhatod. Mielőtt azonban elkezdenéd élvezni az előnyeit, meg kell tanulnod a technikákat. Íme a transzcendentális meditáció néhány előnye.

Számos előnye mellett a transzcendentális meditáció bizonyítottan csökkenti a vérnyomást, csökkenti a stresszt és a szorongást, és erősíti az agyi kapcsolatokat. Rendszeres gyakorlása javíthatja a termelékenységet, javíthatja a koncentrációs képességet és lebonthatja a mentális gátakat. Amellett, hogy egy erőteljes meditációs módszer, szinte mindenki gyakorolhatja, kortól és nemtől függetlenül. A legtöbbször azonban a legjobb, ha képzett oktatóval dolgozunk, mivel az ő tanításai lesznek a leghatékonyabbak.

A transzcendentális meditációnak számos más előnye is van, többek között javítja az alvást. Ha elalvási problémákkal küzdesz, vagy korán ébredsz, a gyakorlat gyakorlása után kipihentebbnek és frissebbnek fogod érezni magad. A TM könnyen megtanulható. Csak győződj meg róla, hogy képzett tanítótól tanulod, majd gyakorold legalább napi kétszer 20 percig. Üljön kényelmesen, és tegye szokásává, hogy lefekvés előtt meditál.

A stressz csökkentése mellett más előnyei is vannak, többek között a szív egészségének védelme. A transzcendentális meditáció az egyetlen meditációs gyakorlat, amely bizonyítottan csökkenti a vérnyomást. Egy ötéves tanulmány, amely a Transzcendentális Meditációnak a szívkoszorúér-betegségre gyakorolt hatásait vizsgálta, megállapította, hogy a résztvevőknél közel 48%-kal csökkent a szívroham, a stroke és a halálozás kockázata. Egy másik, a Journal of Human Stress című folyóiratban megjelent tanulmányból kiderült, hogy azok, akik ezt a gyakorlatot gyakorolták, jelentős koleszterinszint-csökkenést tapasztaltak.

A transzcendentális meditációt könnyű megtanulni, és széles körben gyakorolják. A gyakorlat hosszú, több ezer éves múltra tekint vissza, és nem függ semmilyen vallástól vagy filozófiától. Minden korú és képességű ember hasznát veheti a meditáció gyakorlásának. Gyakran hasonlítják az óceán hullámaihoz. Az óceánnal ellentétben azonban a gyakorláshoz nincs szükség vallásra vagy hitrendszerre. Az Ayurveda egy másik népszerű technika, amely ehhez a meditációhoz kapcsolódik.

Mindössze 20 perc napi gyakorlás szükséges ahhoz, hogy a transzcendentális meditáció előnyeit elsajátítsuk. A meditáció fizikai előnyei mellett a transzcendentális meditáció segít a stressz és a szorongás csökkentésében is. A technika rendszeres gyakorlói a szorongás és a depresszió jelentős csökkenésére is számíthatnak. Még a nyilvános beszéd és az állásinterjúk során is magabiztosabbá válhat. Ha tehát új módszert keres a stressz és a szorongás csökkentésére, a transzcendentális meditáció lehet a megfelelő választás az Ön számára.

A transzcendentális meditáció gyakorlásával megtapasztalhatod, ki vagy valójában, és kiaknázhatod a korlátlan kreatív potenciált. Segít abbahagyni a körülötted lévő dolgok címkézését, és egy teljesen új perspektívából megtapasztalni az életet. Kevesebb erőfeszítéssel többet érhetsz el, és teljesebb módon élvezheted a munkát, a kikapcsolódást és a kapcsolatokat. Szóval, mire vársz még? Kezdje el most, és tudjon meg többet a transzcendentális meditáció előnyeiről. Nincs is jobb, mint megtapasztalni a transzcendentális meditáció előnyeit.

Kapcsolódó cikkek

Ha allergiás, takarítson! - Tippek és trükkök

Vegye fel a kesztyűt a háziporatkákkal szemben!

Észrevette már, hogy duzzad a szeme, folyik az orra és folyamatosan tüsszög? A pollenek újra támadásba lendülnek és szenvednek az arra érzékenyek. Nemcsak a gyógyszer és az immunterápia segít! Ha rendszeresen takarít, hadat üzenhet az ártalmas polleneknek

8 tipp nátha ellen

8 tipp nátha ellen

Így nem vesz le lábunkról a nátha a hideg idő beköszöntével.

Hogyan lehet kezelni az ülőideg gyulladást?

Hogyan lehet kezelni az ülőideg gyulladást?

Az ülőideg gyulladás, ismertebb nevén az isiász, egy idegrendszeri fájdalom, amely bizsergéssel is együtt járhat.