Vegye fel a kesztyűt a háziporatkákkal szemben!

Észrevette már, hogy duzzad a szeme, folyik az orra és folyamatosan tüsszög? A pollenek újra támadásba lendülnek és szenvednek az arra érzékenyek. Nemcsak a gyógyszer és az immunterápia segít! Ha rendszeresen takarít, hadat üzenhet az ártalmas polleneknek, poratkáknak!
Ha allergiás, takarítson! - Tippek és trükkök

Mindenek előtt le kell szögezni, hogy az a szoba, ahol az allergiás legtöbbet tartózkodik, rendszeresen portalanítva, porszívózva legyen. Aki HEPA-szűrővel is felszereli a porszívót, gondoskodhat arról, hogy a zsákban maradjanak a poratkák. A porszívón áthaladó levegőt megszűri és a visszaáramló levegő nem tartalmaz allergéneket.

A pollenallergiások reggel és este szellőztessenek, amikor kevesebb pollen repked a levegőben. A legkisebb a pollenkoncentráció a városban, reggel 6 és 8 óra közt.

A szemek a szabadban viselt ruházaton megtapadt pollenektől is viszkethetnek. Ezért amikor hazaérünk, a kabátot tegyük szekrénybe, a felsőruházatot a szennyesbe tegyük. A hálószobában ne tartsunk utcai viseletet.

Az életünk felét az ágyban töltjük. Nem feledkezhetünk meg a párna és a takaró, valamint a matrac szellőztetéséről és tisztításáról sem. Nagyon jó és természetes tisztítószer a szóda. Szórjuk be a matracot és hagyjuk 5 órát állni rajta, majd porszívózzuk ki. Ezzel nemcsak tisztább lesz a matrac, hanem a poratkákat is megöli a szóda.

A háziporatkák szeretik a sötét, nedves, meleg sarkokat. Ezekre muszáj külön is figyelnünk! Nedves törlőkendővel töröljük le először a port. Ha öblítőt és vizet egyharmad arányban összekeverjük egy spray-palackban és ezzel kezeljük a felületeket, a tisztítószer antisztatikussá teszi a felületet.

Fontos még megemlíteni: törekedjünk a minél kevesebb porfogóra (textíliák, plüssök, párnák, stb.), a minimalizmus amúgy is trendi most!

Kapcsolódó cikkek

A transzcendentális meditáció előnyei

A transzcendentális meditáció előnyei

Ha kíváncsi vagy a transzcendentális meditáció előnyeire, akkor a legjobb helyen jársz.

Ha allergiás, takarítson! - Tippek és trükkök

Vegye fel a kesztyűt a háziporatkákkal szemben!

Észrevette már, hogy duzzad a szeme, folyik az orra és folyamatosan tüsszög? A pollenek újra támadásba lendülnek és szenvednek az arra érzékenyek. Nemcsak a gyógyszer és az immunterápia segít! Ha rendszeresen takarít, hadat üzenhet az ártalmas polleneknek

Hogyan lehet kezelni az ülőideg gyulladást?

Hogyan lehet kezelni az ülőideg gyulladást?

Az ülőideg gyulladás, ismertebb nevén az isiász, egy idegrendszeri fájdalom, amely bizsergéssel is együtt járhat.