Vegye fel a kesztyűt a háziporatkákkal szemben!

Észrevette már, hogy duzzad a szeme, folyik az orra és folyamatosan tüsszög? A pollenek újra támadásba lendülnek és szenvednek az arra érzékenyek. Nemcsak a gyógyszer és az immunterápia segít! Ha rendszeresen takarít, hadat üzenhet az ártalmas polleneknek, poratkáknak!
Ha allergiás, takarítson! - Tippek és trükkök

Mindenek előtt le kell szögezni, hogy az a szoba, ahol az allergiás legtöbbet tartózkodik, rendszeresen portalanítva, porszívózva legyen. Aki HEPA-szűrővel is felszereli a porszívót, gondoskodhat arról, hogy a zsákban maradjanak a poratkák. A porszívón áthaladó levegőt megszűri és a visszaáramló levegő nem tartalmaz allergéneket.

A pollenallergiások reggel és este szellőztessenek, amikor kevesebb pollen repked a levegőben. A legkisebb a pollenkoncentráció a városban, reggel 6 és 8 óra közt.

A szemek a szabadban viselt ruházaton megtapadt pollenektől is viszkethetnek. Ezért amikor hazaérünk, a kabátot tegyük szekrénybe, a felsőruházatot a szennyesbe tegyük. A hálószobában ne tartsunk utcai viseletet.

Az életünk felét az ágyban töltjük. Nem feledkezhetünk meg a párna és a takaró, valamint a matrac szellőztetéséről és tisztításáról sem. Nagyon jó és természetes tisztítószer a szóda. Szórjuk be a matracot és hagyjuk 5 órát állni rajta, majd porszívózzuk ki. Ezzel nemcsak tisztább lesz a matrac, hanem a poratkákat is megöli a szóda.

A háziporatkák szeretik a sötét, nedves, meleg sarkokat. Ezekre muszáj külön is figyelnünk! Nedves törlőkendővel töröljük le először a port. Ha öblítőt és vizet egyharmad arányban összekeverjük egy spray-palackban és ezzel kezeljük a felületeket, a tisztítószer antisztatikussá teszi a felületet.

Fontos még megemlíteni: törekedjünk a minél kevesebb porfogóra (textíliák, plüssök, párnák, stb.), a minimalizmus amúgy is trendi most!

Kapcsolódó cikkek

Megfázás vagy influenza? Tudja meg, melyikkel van dolga!

Megfázás vagy influenza? Tudja meg, melyikkel van dolga!

A megfázás és az influenza két olyan légúti megbetegedés, amely hasonló, sokszor szinte azonos tünetekkel, tünetegyüttessel járhat.

A bőr nem felejt

A bőr nem felejt

Az UV-sugárzás a legnagyobb emberi szervezeten visszafordíthatatlan károkat okoz. Csak kevesen védekeznek helyesen – mondják a szakértők. Hát, ez attól függ...

A transzcendentális meditáció előnyei

A transzcendentális meditáció előnyei

Ha kíváncsi vagy a transzcendentális meditáció előnyeire, akkor a legjobb helyen jársz.