Polcok a lakás minden pontján

A lakásban nem csak azt a célt szolgálják a polcok, hogy pakoljunk azokra, hogy könyvek díszítsék, hogy olyan fotókat tegyünk ki azokra, amelyekre büszkék vagyunk, vagy sokat jelentenek nekünk, hanem dekorációs célt is szolgálnak. A cikkünkben ötleteket adunk, hogy a lakás egyes helyiségeibe milyen polcokat vásárolhatunk, készíttethetünk, vagy készíthetünk akár mi magunk is.
A polcok is új színt csempésznek - Polcok a lakás minden pontján – a lakásunkba.

A hálószobai polc dekorál

A hálószobában szinte csak dekorációs céllal veszünk és helyezünk fel polcot. A hálószoba a nyugalom szigete. Ezt a helyiséget nem is érdemes túlzsúfolni, hiszen a feng shui szerint ezzel az energia szabad áramlását akadályozzuk meg. Még ha nem is hiszünk ilyesmiben, akkor se tegyünk túl sok mindent a polcra, hiszen sokkal kellemesebb egy olyan környezetben elaludni, ahol nincsenek fölösleges holmik.

A nappali polca célt is szolgál

A nappaliban már nem csak dekorációs célt szolgálhat a polc, hanem itt tárolhatjuk a könyveinket, a hanglemezeinket és más olyan holminkat, amelyeket gyakran használunk. Egy diszkrét megvilágítással még kellemesebbé tehetjük a nappalinkat és olvasás, vagy más tevékenység közben remek hangulatot is teremthetünk egy LED - szalaggal történő megvilágítással.

Természetesen egy polc arra is szolgálhat a nappaliban, hogy olyan dekorációs elemek és tárgyak kerüljenek arra, amelyeket szeretünk, amelyeket szeretnénk, hogy a vendégeink is lássanak, amikor vendégségbe invitáljuk meg őket. Ez bármi olyan tárgy lehet, ami a szívünknek kedves, amire büszkék vagyunk, ami közel áll hozzánk, a személyiségünkhöz, és amely tárgy már a lakásunk központi részén kapott helyet.

A konyhában is helyet kaphat a polc

A konyhában is kihelyezhetünk olyan elemeket a polcra, ami egy kicsit más színbe öltözteti a lakásnak ezt a pontját. A polcra helyezhetünk borospalackot, virágot, de voltaképpen bármit, ami összhangot teremt a bútorokkal, a függönnyel, a falak színével és persze az ízlésünknek is megfelelő.

Funkció és dekoráció az előszobában

Az előszoba az első olyan helyiség, ahová a vendégeink belépnek, és ezzel azonnal kapnak is egy szeletet a személyiségünkből és ízlésünkből, hiszen a lakásunk azt is megmutatja, hogy mi milyenek vagyunk valójában. Éppen ezért az előszoba berendezésére és a dekorációs elemek kiválasztására is fordítsunk elegendő időt, hiszen nagyon nem mindegy, hogy a vendégeink milyen véleményt alkotnak rólunk.

A fürdőszobát öltözteti a polc

Pontosabban nem a polc teszi színesebbé és hangulatosabbá a fürdőszobát, hanem azok a dekorációs, díszítő elemek, amelyeket a polcokra helyezünk. Egy, a csempével harmonizáló virág, egy kisebb szobor vagy más tárgy hatalmasat változtat a fürdőszoba megjelenésén. A virágok egyébként minden helyiséget más megvilágításba helyeznek, érdemes tehát virágokat is helyezni a polcokra, amikor a lakásunkat rendezzük be.

Kapcsolódó cikkek

A férfiak - 4 tipp a férfias lakás kialakításához – és a lakberendezés.

4 tipp a férfias lakás kialakításához

A férfiak jelentős hányada nem szeret a lakberendezéssel foglalkozni, pedig nagyon lényeges, hogy otthonos legyen a lakásod. Ezt pedig csak úgy érheted el, ha a személyiségedet is beleviszed.

A polcok is új színt csempésznek - Polcok a lakás minden pontján – a lakásunkba.

Polcok a lakás minden pontján

Egy-egy polc is új köntösbe öltöztetheti a lakásunkat, akármelyik helyiségben is díszíti a falat. Mutatunk néhány ötletet a polc elhelyezésére a lakásunkban.

Otthonunkat - Hogyan tehetjük barátságosabbá az otthonunkat cserepes növényekkel? – mi magunk alakítjuk.

Hogyan tehetjük barátságosabbá az otthonunkat cserepes növényekkel?

Otthonunkat néhány egyszerű trükkel is otthonosabbá varázsolhatjuk. Mutatjuk is, hogyan!