Nélkülözhetetlen eszközök az otthoni kenyérsütéshez

Van néhány elengedhetetlen eszköz az otthoni kenyérsütéshez. Néhányra a kezdőknek van szükségük, míg másokat érdemes megvásárolni, ahogy haladunk előre.
Nélkülözhetetlen eszközök az otthoni kenyérsütéshez

Íme néhány eszköz (őket a Cookorin is megtalálod - https://cookori.com/sct/255157/Kenyer-peksutemeny-pizza-sutes), amely javítani fogja a sütés élményét. Ezek közül néhány már a kezdetektől fogva szükséges, míg mások kellemes luxuscikkek, amelyeket útközben érdemes beszerezni. Ezeknek az eszközöknek a megvásárlása leegyszerűsíti a vásárlást, és megtérül, ahogy a sütési készségei fejlődnek. Szóval, melyek azok az eszközök, amelyeket feltétlenül meg kell szereznie ahhoz, hogy otthon finom kenyeret tudjon sütni?

Az otthoni kenyérsütéshez elengedhetetlen egy minőségi konyhai hőmérő. Egy jó hőmérő használata biztosítja, hogy a kész termék minden alkalommal tökéletesen süljön ki. Segít továbbá meghatározni a felhasznált élesztő mennyiségét és azt is, hogy mennyi vízre van szüksége a recepthez. Egy jó minőségű digitális hőmérővel megspórolhatja a kézi hőmérővel való várakozással járó fáradságot. Ezenkívül másodpercek alatt leolvashatja a hőmérsékletet, így kiküszöbölheti a pontatlan mérések miatti rossz sütés kockázatát.

Ha sok kenyeret fogsz sütni, szükséged lesz egy kenyérvágókésre. Fontos, hogy minőségi kenyérvágó kést vásároljon, nehogy a kenyér rossz oldalán vágja meg magát. Sokféle márkájú kenyérvágó kés kapható, így a pénztárcájának megfelelőt választhat. A kenyérszeleteléshez acélpengés kés ajánlott, a Zyliss modell pedig egy robusztus kés, amely a tároláshoz védő tokkal rendelkezik.

A kenyérpad kaparó egy másik kihagyhatatlan eszköz. Különösen hasznos a tészta gyúrás közbeni manipulálásához, és megkönnyíti a takarítást. A padkaparó megléte segít abban is, hogy a tésztát könnyedén eloszthassa. Ha nem vagy szakértője ezeknek az eszközöknek a használatában, kölcsönkérhetsz egyet egy olyan barátodtól vagy családtagodtól, aki kenyérsütésből él.

A fakanál szintén elengedhetetlen eszköz az otthoni kenyérsütéshez. Praktikus a tésztakeveréshez, és elég erős ahhoz, hogy vastag tésztákhoz is használhassa. A fakanál elengedhetetlen a pontozáshoz. Az is jó ötlet, ha több keverőtál és egy kelesztő kosár is van. Egy éles kés pedig a legjobb barátod lesz, amíg otthon kenyeret készítesz.

Elengedhetetlen eszköz a kenyérsütőforma, az öntöttvas serpenyő és a gratináló edény. Óvakodjon a kávésdobozoktól, amelyek ólmot szivárogtathatnak a tésztába. Fontos továbbá, hogy legyen egy műanyag tésztakaparó a száraz hozzávalók összekeveréséhez. Fontos, hogy a tészta ne ragadjon az asztalhoz. Vásároljon tehát egy jó fából készült keverőkanalat és egy fából készült keverőlapot.

Kapcsolódó cikkek

A sütésnélküli desszertek is - 2 egészséges, sütés nélküli desszert – nagyon ízletesek.

2 egészséges, sütés nélküli desszert

Ha kezdő szakács vagy, de szeretnél minél hamarabb profi cukrász lenni, akkor először mindenképpen sütés nélküli desszerteket készíts. Ezek is rendkívül finomak és nem is lehet azokat elrontani.

Milyen grillt érdemes venni?

Milyen grillt érdemes venni?

A kerti grillválaszték meglehetősen széles, de akár szimpátia alapján is választhatunk.

Nem szereted a zellert? Mutatjuk, miért érdemes rendszeresen fogyasztani! – sokféle étel készülhet a zellerből

Nem szereted a zellert? Mutatjuk, miért érdemes rendszeresen fogyasztani!

A zeller erős illattal és kevésbé jellemző ízvilággal rendelkezik. Ha eddig nem kedvelted, ideje megszeretni, mert sokféle változatban elkészíthető.