TOP labdarúgók kontinensenként

Európa és Dél-Amerika legértékesebb játékosai biztosan nem fognak meglepetést okozni, de rajtuk kívül is van élet, nézzük meg a legértékesebb játékosokat kontinensekre lebontva.
A világ legjobb labdarúgói

Az európai listát Kylian Mbappé vezeti, mögötte a Manchester City sztárja Raheem Sterling található, a harmadik pozícióba pedig egy másik City-s, Kevin de Bruyne van. A belga után pedig újabb három angol labdarúgó következik, Harry Kane, Jadon Sancho és Trent Alexander Arnold. Ebből a szempontból nagyon érdekes lesz majd az angolok Euróba-bajnoki szereplése, hiszen jelenleg a 6 legértékesebb európai játékosból 4 angol.
A dél-amerikai listát Neymar vezeti, majd Messi és Dybala következik, tehát semmi újdonságot nem tudunk mondani ezzel. Az első két játékos átlépi a 100 millió eurós értéket is.

Észak-Amerikában ennél már izgalmasabb a helyzet, hiszen az első helyen az idei szezonban berobbant Alphonso Davies van, aki a Bayern München alapemberévé nőtte ki magát a szezonban, és egy üde színfoltja a jelenlegi Bayern-nek, és az sem megszokott, hogy egy kanadai játékos játszik egy top klubban. Davis még csak 19 éves és óriási potenciál van benne, Észak-Amerikában már ő a legértékesebb. A második helyen pedig egy újabb nagyon fiatal tehetség jön, Cristian Pulisic is a Bundesligában tűnt fel, de azóta már a Chelsea csapatát erősíti. A 21 éves játékosnak Davishez hasonlóan 60 millió euró az értéke jelenleg. A harmadik helyen a mexikói Raúl Jimenez van, aki nagyszerű szezonon van túl, ez kellett hogy a harmadik helyre érhessen, hiszen komoly tehetségek követik még a 29 éves labdarúgót. Ott van a jamaikai Leon Bailey a Leverkusenből, de Hirving Lozano, vagy éppen Jonathan David előtt is szép jövő áll.
Afrikában újra jönnek a már szupersztár játékosok, első két helyen a két liverpooli támadó Mo Salah és Sadio Mané van, mindkettejük értéke 120 millió euró. A harmadik helyre pedig az Arsenal gólvágója Aubameyang fér oda, akit Koulibaly, Hakimi, majd Mahrez követ. Ez a felhozatal megmutatja, hogy milyen erős az afrikai futball, és még bőven sorolhatnánk a neveket.

A leggyengébb felhozatal Óceániában van, egy játékos tudja túlszárnyalni a 10 millió eurót, méghozzá Chris Wood a Burnley támadója, mögötte Winston Reid következik a Sporting Kansas Cityből, majd Ryan Thomas a PSV csapatából.
Utoljára pedig a legnagyobb kontinens, Ázsia maradt, ahol egy már befutott játékos van az élen, Son 64 millió eurós értékével simán vezeti a listát. Mögötte azonban egy nagyon tehetséges fiatal játékos következik, Takefusa Kubo a Villareal szélsője még csak 19 éves, de már 30 millió euró az értéke. A harmadik helyen pedig Sardar Azmoun található a Zenitből.

További érdekes írásokat partnerünk, az Alföldhír oldalán is találsz.

Kapcsolódó cikkek

Mi alapján érdemes kiválasztanod leendő SUP-odat?

Mi alapján érdemes kiválasztanod leendő SUP-odat?

A SUP egy szórakoztató sporttevékenység, amit tengereken, tavakon, folyókon és öblökben gyakorolhatsz.

Mennyire hatásos az otthoni edzés?

Mennyire hatásos az otthoni edzés?

A legtöbben, ha sportra vagy edzésre gondolnak, akkor vagy futásra vagy az edzőteremre gondolnak.

A világ legjobb labdarúgói

TOP labdarúgók kontinensenként

Európa és Dél-Amerika legértékesebb játékosai biztosan nem fognak meglepetést okozni, de rajtuk kívül is van élet, nézzük meg a legértékesebb játékosokat kontinensekre lebontva.